Quote (andr24)
1. Чи зменшиться плата за навчання в ліцеї з переходом на Linux я дуже сумніваюсь.
Скоріше зросте через витрати на перенавчання працівників.
Думаю, що ні. Щось не віриться, що ліцей за всі проги платить. А ось показати прикладом, що красти - це аморально і гріх, варто. Крім того, учні йтимуть на крок попереду, а це плюс.
2. Чи довго ця система буде безплатною ? Думаю ні.
Скоріше всього це приманка для клієнтів. Ви до нас привикніть, а тоді ми з вас
візьмемо за сьогодні і за вчора.
Скільци в цьому буде необхідність, стільки й буде безплатною. Маємо багато прикладів,які підтверджують це. Одним з перших дистрибутивів був Red Hat, який зараз комерціалізувався, але лінакс при цьому не перестав бути безплатним. Більше того, та ж фірма випускає і безплатну версію - Fedora, платні і безплатні версії мають Mandriva, Suse та інші. В крайньому разі є повністю безплатний дистрибутив - Debian, якому навіть теоретично нічого не загрожує.
Інший подібний приклад - СУБД Interbase. Після того, як вони відкрили тексти свого коду, успішно співіснує сумісна СУБД Firebird. Кому потрібна технічна підтримка - вибирають платну версію.
3. Чи зможуть розробники цієї ОС бути лідерами ? Легко йти ззаду за лідером,
вчитись на чужих помилках. Це мені нагадує ситуацію з Intel i AMD,
приреченою бути завжди другою.
Ну тут ви стали заручником стереотипів. Насправді лінакс вже тривалий час і є лідером. Пошукайте хоч би, яка ОС першою підтримує USB3, або порівняйте так звані "нововведення" графічного інтерфейсу віндовс7 і побачите, що вони банально передерті з KDE.
4. Шановні С.М. і FermA паралельно з теоретичною дискусією давайте попробуємо
практично познайомитись з цією ОС. Підкажіть чи можливо її встановити як другу ОС
на свій ПК ? Де взяти і яку версію краще встановити для ознайомлення.
Як це краще зробити , щоб не втратити існуючу інформацію на своєму ПК ?
Чи є можливість коректного вилучення Linux.
ДЛя багатьох має значення які ігри є для цієї системи, а не для віконечка windows в ній.
Другою встановлюється без проблем. Потрібно, наприклад, звільнити один з логічних дисків від файлів. При встановленні лінакса є можливість частково чи повністю використати його.
Я б радив Мандріву, хоч Убунту нині більш популярний, але це данина моді, не більше. Взяти? Скачати з сайта. Сьогодні в Ів.Фр. швидкий інет не дивина. Процедура встановлення настільки розроблена, що віндовс ховається. Освоїли віндовс - справитися і з лінаксом.
Ігри для лінакса є, і досить серйозні, але звісно, вони поступаються аналогам з віндовса. Але знову ж, ці аналоги - платні. Отримання початкове поняття можна на http://linuxgame.org.ua/. Там не повний перелік, звісно.
6.Я тут в одному селі бачив американський трактор.
Він міг би виорати всі городи не тільки в цьому селі але й в цілому Тлумацькому районі.
Та межі мішають. Тож чи не появляться такі ж межі між користувачами Linux іWindows.
І нам прийдеться героїчно їх долати.
Розробники лінакса приклали чимало зусиль для його зручності. Власне, переваго його над віндовсом в тому, що перший розробляли для себе, а другий - для когось з комерційним прицілом.
P.S. Ну звісно, це був тато Дарусі.