Вхід | Реєстрація
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Перехід на Linux в ФТЛ
NeonДата: Середа, 23.02.2011, 20:57 | Повідомлення # 16
Лейтенант
Група: Користувачі
Статус: Offline
« »
але який толк тоді з лінукса? хіба що подивитись що це собою являє і тільки. я ж на ньому віндосовські програми не запущу

FermAДата: Середа, 23.02.2011, 20:59 | Повідомлення # 17
Полковник
Група: Адміністратори
« »
запустиш, під емулятором.
Під віндою ти лінуксові програми взагалі НІЯК не запустиш - який толк з віндовса?

NeonДата: Середа, 23.02.2011, 21:17 | Повідомлення # 18
Лейтенант
« »
а мені і віндосовських стає. але взагаліто я ЗА перехід на лінукс.

SokeДата: Середа, 23.02.2011, 21:29 | Повідомлення # 19
Рядовий
« »
http://vkontakte.ru/video12909401_144061275
на цьому відео Гейцовське творіння Віндовс розбивають вщент!
Кажуть про тормози віндовса і через що вони...... А це все робить найбільший конкурент Гейца Стів Джопс (засновник ЕПЛ)

Так що думайте чи нормально ставити собі вінду чи може все таки Лінукс...

http://www.rubbish.at.ua/ заходьте на rubbish-tracker і дістаньте для свого компа все шо заманеться...

auto_ptrДата: Вівторок, 01.03.2011, 22:19 | Повідомлення # 20
Сержант
« »
Давно пора було перейти. А також, давно пора познайомитись з Emacs, а то потім привчитеся до Eclipse чи чогось подібного, і суспільство замість хороших інженерів отримає типових. Коли будете викидати паскаль, не забудьте поставити Racket http://racket-lang.org/, він для викладання інформатики підходить краще (і для нього є SICP, книга, яку я вже раз рекомендував). Ви ж не збирались викладати на прикладах з С++? С++ в освітніх закладах - моветон, overbloated мова, кращі роки якої давно минули. Успіхів вам!

andr24Дата: Середа, 02.03.2011, 15:06 | Повідомлення # 21
Лейтенант
« »
1.Шановні друзі ! Велике прохання при вживанні професійних термінів,
назв програмних продуктів, що рідко використовуються, пишіть пояснення
що це за назва. Так як це робить С.М. бо ми тут тільки ліцеїсти,а не
"професори" інформатичних наук .
І часто Ваші повідомлення залишаються незрозумілими для нас.

2.Напевно всі сьгоднішні палкі прихильники Linux і інших ОС ставали на ноги
з допомогою Windows. Тому давайте з повагою відноситись до попереднього ПЗ
і не відрікатись від минулого. Ніби я його не знав і не бачив.

auto_ptrДата: Четвер, 03.03.2011, 20:16 | Повідомлення # 22
Сержант
« »
Гугл знає про всі ті іноземні слова, які трапились у моєму пості. Якщо я все буду пояснювати, то тут буде філіал вікіпедії, чого навряд чи хтось хоче.

Windows vs Linux - це вічна тема для флуду у всьому неті. Давайте хоч тут не будем це питання трясти))

darusiaДата: Неділя, 06.03.2011, 09:33 | Повідомлення # 23
Рядовий
« »
Quote (andr24)
1. Чи зменшиться плата за навчання в ліцеї з переходом на Linux я дуже сумніваюсь.
Скоріше зросте через витрати на перенавчання працівників.

Думаю, що ні. Щось не віриться, що ліцей за всі проги платить. А ось показати прикладом, що красти - це аморально і гріх, варто. Крім того, учні йтимуть на крок попереду, а це плюс.

2. Чи довго ця система буде безплатною ? Думаю ні.
Скоріше всього це приманка для клієнтів. Ви до нас привикніть, а тоді ми з вас
візьмемо за сьогодні і за вчора.

Скільци в цьому буде необхідність, стільки й буде безплатною. Маємо багато прикладів,які підтверджують це. Одним з перших дистрибутивів був Red Hat, який зараз комерціалізувався, але лінакс при цьому не перестав бути безплатним. Більше того, та ж фірма випускає і безплатну версію - Fedora, платні і безплатні версії мають Mandriva, Suse та інші. В крайньому разі є повністю безплатний дистрибутив - Debian, якому навіть теоретично нічого не загрожує.
Інший подібний приклад - СУБД Interbase. Після того, як вони відкрили тексти свого коду, успішно співіснує сумісна СУБД Firebird. Кому потрібна технічна підтримка - вибирають платну версію.

3. Чи зможуть розробники цієї ОС бути лідерами ? Легко йти ззаду за лідером,
вчитись на чужих помилках. Це мені нагадує ситуацію з Intel i AMD,
приреченою бути завжди другою.

Ну тут ви стали заручником стереотипів. Насправді лінакс вже тривалий час і є лідером. Пошукайте хоч би, яка ОС першою підтримує USB3, або порівняйте так звані "нововведення" графічного інтерфейсу віндовс7 і побачите, що вони банально передерті з KDE.

4. Шановні С.М. і FermA паралельно з теоретичною дискусією давайте попробуємо
практично познайомитись з цією ОС. Підкажіть чи можливо її встановити як другу ОС
на свій ПК ? Де взяти і яку версію краще встановити для ознайомлення.
Як це краще зробити , щоб не втратити існуючу інформацію на своєму ПК ?
Чи є можливість коректного вилучення Linux.
ДЛя багатьох має значення які ігри є для цієї системи, а не для віконечка windows в ній.

Другою встановлюється без проблем. Потрібно, наприклад, звільнити один з логічних дисків від файлів. При встановленні лінакса є можливість частково чи повністю використати його.
Я б радив Мандріву, хоч Убунту нині більш популярний, але це данина моді, не більше. Взяти? Скачати з сайта. Сьогодні в Ів.Фр. швидкий інет не дивина. Процедура встановлення настільки розроблена, що віндовс ховається. Освоїли віндовс - справитися і з лінаксом.
Ігри для лінакса є, і досить серйозні, але звісно, вони поступаються аналогам з віндовса. Але знову ж, ці аналоги - платні. Отримання початкове поняття можна на http://linuxgame.org.ua/. Там не повний перелік, звісно.

6.Я тут в одному селі бачив американський трактор.
Він міг би виорати всі городи не тільки в цьому селі але й в цілому Тлумацькому районі.
Та межі мішають. Тож чи не появляться такі ж межі між користувачами Linux іWindows.
І нам прийдеться героїчно їх долати.

Розробники лінакса приклали чимало зусиль для його зручності. Власне, переваго його над віндовсом в тому, що перший розробляли для себе, а другий - для когось з комерційним прицілом.

P.S. Ну звісно, це був тато Дарусі.

Повідомлення відредагував darusia - Неділя, 06.03.2011, 09:35

FermAДата: Неділя, 06.03.2011, 09:44 | Повідомлення # 24
Полковник
« »
я тут читав по ходу і думав:
судячи по e-mail
darusia97@**** (видимий тільки мені тому решту не пишу))) то Дарусі років 13-14, дівчинка в 13 років з такими пізнаннями Лінукса (до речі думав що лінакс це помилково Ви писали, хоча дійсно тут може бути різночитання з транскрипції, в принципі прийнято Лінукс) - це щось. Я потім проскочило
Я б радив Мандріву

мене насторожило.
Але P.S. розставив все на свої місця)
Приємно що наші дискусії зачіпають уже і батьків.

btr0001Дата: Неділя, 06.03.2011, 13:06 | Повідомлення # 25
Рядовий
« »
Quote (FermA)
(до речі думав що лінакс це помилково Ви писали, хоча дійсно тут може бути різночитання з транскрипції, в принципі прийнято Лінукс)

Що більше прийняте - я згоден, як і все постросійське. Але і у них не все так просто. Почитайте це http://blogs.technet.com/b/eldar/archive/2007/11/09/2386055.aspx?PageIndex=3#comments, наприклад.
В англомовних країнах вживається лінакс, про що я знаю від наших людей,які там працюють.
До речі, а як тут url вставляти?

FermAДата: Неділя, 06.03.2011, 13:13 | Повідомлення # 26
Полковник
« »
До речі, а як тут url вставляти?

для користувачів вимкнена опція "робити ссилки автоматично"

FermAДата: Неділя, 06.03.2011, 13:18 | Повідомлення # 27
Полковник
« »
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux

Linux (commonly pronounced /ˈlɪnəks/ LIN-əks in American English,[5][6] also pronounced /ˈlɪnʊks/ LIN-ooks[7] in Europe)

andr24Дата: Четвер, 10.03.2011, 16:56 | Повідомлення # 28
Лейтенант
« »
1. В результаті цієї дискусії викладачі ліцеїстам повинні конкретно сказати буде перехід на Лінукс в ліцеї чи ні. І коли. Щоб можна було підготуватись.

2. Прохання до всіх зацікавлених звернути увагу, що ми перейшли з цією темою в "FAQ Linux" . Тому незабувайте продивлятись і цю тему. Давайте нам поради, висловлюйте свої думки. Це я в першу чергу звертаюсь до darusia і auto_ptr .

3. Можливо Адміну вартувало б обєднати всі теми по Лінуксу в один розділ.

4. Дуже цікаво було б прочитати думки колишніх випускників і батьків
про навчання в ліцеї. На що нам потрібно звернути увагу. Що важливо що ні. Для цього треба створити окремий розділ на сайті.

5.Окрема подяка батьку Дарусі за інформацію про Лінукс.
Хоч в довготривалу безплатність Лінукса я не повірю ніколи.
Ми ж живемо в матеріальному світі.

FermAДата: Четвер, 10.03.2011, 17:57 | Повідомлення # 29
Полковник
« »
40 років лінукс безплатний, скільки часу ше треба шоб ти повірив
є ьагато інших джерел прибутку

CosmoUPДата: Неділя, 13.03.2011, 13:28 | Повідомлення # 30
Капітан
« »
Quote (Baton)
Перехід на Linux в ФТЛ

я тільки за, хватить на ламерській вінді сидіти!

невелика ссилка для гуглу http://www.school.thv.org.ua

• Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:
Використання матеріалів дозволяється при посиланні на ftl.org.ua
© FermA 2008 - 2025