Вхід | Реєстрація
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Перехід на Linux в ФТЛ
andr24Дата: Понеділок, 14.03.2011, 15:17 | Повідомлення # 31
Лейтенант
Група: Користувачі
Статус: Offline
« »
Quote (CosmoUP)
невелика ссилка для гуглу http://www.school.thv.org.ua

Ну тепер 6 школа "загримить" з таким сайтом.
А ще якщо чат по 404 $ добавиться.

auto_ptrДата: Понеділок, 14.03.2011, 22:32 | Повідомлення # 32
Сержант
« »

Це реальна жесть. Під Лінуксом в мене навіть кодування символів не співпало, про дизайн вже ніц не кажу. З острахом чекаю на сайт вихованців дитсадка, скоро і вони почнуть лабати. Але нічого, хлопці, тренуйтесь, треба з чогось і починати. Головне, щоб на цьому все не стало. Успіхів!

FermAДата: Вівторок, 15.03.2011, 06:50 | Повідомлення # 33
Полковник
Група: Адміністратори
« »
КІСЛАТА!!!)))
заберіть емблему ІЕ звідти

andr24Дата: Вівторок, 15.03.2011, 08:02 | Повідомлення # 34
Лейтенант
« »
Quote (auto_ptr)
Це реальна жесть. Під Лінуксом в мене навіть кодування символів не співпало

А з другої сторони подивитись, скільки 8-класників зможуть зробити хоч це. Якщо врахувати рівень інформатики в школі. Це ж напевно зроблено завдяки самоосвіті а не шкільними знаннями.
Самостійно вчитись дуже важко. Особливо коли ніхто не підказує хоч би правильний напрямок руху. Тому я вже не вперше пропоную зробити розділ для колишніх випускників ліцею або просто людей хоч з невеликим досвідом. Вони могли б багато дечого підказати початківцям. Вже як практики. Самому ж в такому величезному потоці інформації важко розібратись.
Ось наприклад auto_ptr міг би показати свій перший сайт або якусь програму зроблену в роки навчання. Щоб досвід не пропадав.
А розділ назвати "обмін досвідом" або щось подібне.

auto_ptrДата: Вівторок, 15.03.2011, 16:02 | Повідомлення # 35
Сержант
« »
Мій досвід каже, що не треба бігти поперед батька в пекло. Єдина стратегічна порада всім вам - вчіть англійську мову,
без цього вам буде недоступною потрібна література. Крім того, веб-розробка вважається найпростішою та найгірше оплачуваною
областю ІТ. Якщо вам достатньо 1000 - 1500 у.о. на місяць, можете нею займатись. Але завжди треба пробувати працювати в якомога
складніших галузях, вирішуючи нетривіальні проблеми. Зарплати таких людей в Україні починаються від 3000 у.о і вище, їх мало,
але це справді фахівці. Це можуть бути розробники компіляторів, фахівці з Computational Finance, інженери з відео-аудіо обробки
і т.д. Словом, ті, для кого програмування є лише доповненням до якогось іншого домену знань. А найкраще вдається те, до чого лежить душа.
Я завжди займався тим, що мені подобалось, і зрештою вирішив всі фінансові питання, перезнайомився з купою першокласних інженерів по
всьому світу, і на роботу ходжу з задоволенням. Якщо ви просто будете йти в ті галузі, які видаються прибутковими, але до яких у вас
немає природних талантів, то вище середнього рівня не стрибнете, і будете тягнути роботу як ярмо.

Просто оберіть собі те, що є ваше, і розвивайтесь в тому напрямку, не боячись труднощів. Все.

andr24Дата: Вівторок, 15.03.2011, 17:00 | Повідомлення # 36
Лейтенант
« »
1. Але ж починали Ви напевно з простіших речей. Дуже цікаво який був отой перехід з ліцейного(шкільного) рівня на більш вищий.
Мені цікава кожна сходинка.
Що повинен знати учень після 8 класу.
Які знання повинні бути у ліцеїста, у вступника вузу і т.д.
Чи можливо чогось досягнути в Україні, чи треба їхоти за кордон.
Є ще багато питань і не тільки в мене.

2. Дуже буде шкода якщо Ваші думки прочитає небагато ліцеїстів. Тому я й пропонував створити окремий розділ на сайті. Адміністратор поки що мовчить.

auto_ptrДата: Вівторок, 15.03.2011, 21:26 | Повідомлення # 37
Сержант
« »
Я не такий вже гуру, щоб створювати окремий розділ, тому адмін все робить правильно. Я взагалі слабо вірю в дистанційне навчання та форумний обмін досвідом. Крім того, в мене досить специфічний досвід - я розробляю системи прийняття рішень і управління знаннями, це вузька галузь, про яку багато балакати на форумі нема сенсу. Сайти я не писав ніколи.

До першого курсу університету я програмувати не вмів взагалі, потім вивчив C та x86 asm, з четвертого курсу влаштувався паралельно на роботу, де почав використовувати Common Lisp, і останні чотири роки пишу на ньому. Така послідовність мов є найкращою, бо людина знає всю ланку - від заліза до метапрограмування на ліспі. Мова Common Lisp, попри свій незвичний для любителів С++ синтаксис, надає надзвичайно потужні засоби розробки, код дуже елегантний, короткий і семантично насичений. На ній можна писати дуже швидко, і дуже складні речі. За умови, що англійська мова у вас на рівні, можете почати звідси: http://www.cliki.net/Getting%20Started Є також невеликий форум російською: http://lisper.ru/

Першу роботу на ліспі знайти важко, в Україні неможливо (мені та моїм колегам просто дуже пощастило). Але Common Lisp вчить мислити, а не тупо кодити, крім того, якщо ви не програміст, а, наприклад, фізик, хімік, біолог і т.д., то знання ліспа дозволить вам ефективно використовувати ПК для своїх дослідів чи розрахунків. Коротше, якщо ви хочете серйозно братись за Computer Science, то Common Lisp - must have. Якщо просто хочете заробляти гроші, вчіть Java/.NET/C++/PHP etc і першу роботу буде знайти легко. Але я думаю, що ви все-таки майбутня наукова еліта, а не рядові програмісти, тому найкращий вибір для вас - добре вчитись. На цьому давайте припиняти офтоп в цій темі і взагалі на форумі, я вже і так порадив вам немало - мені в 16 років навіть і близько таких порад не було кому дати, найбільш прогресивні ліцеїсти тоді на паскалі кодили, а я ходив на олімпіади з фізики, про що нітрохи не шкодую. Успіхів вам.

CosmoUPДата: Середа, 16.03.2011, 00:27 | Повідомлення # 38
Капітан
« »
Quote (andr24)
Ну тепер 6 школа "загримить" з таким сайтом. А ще якщо чат по 404 $ добавиться.

флеш ігри та форум я не робив, бо збираюся поставити двіжок від bbфоруму, а на конкурсі треба все самому писати, тому я порахував, що писати форум буде не практично. флеш ігри по такій же причині.
скажу так: веб-програмування (пхп, жаба) - це не моє. так я люблю програмування сіток (хоть я ще сильно з ним не зтикався), але іменно сайти...
Quote (auto_ptr)
Крім того, веб-розробка вважається найпростішою та найгірше оплачуваною

ось чому я учю сі )
Quote (auto_ptr)
наприклад, фізик, хімік, біолог і т.д.

так, справді, є, навіть, мови для програмування батискафів, буріння і т.д.
Quote (auto_ptr)
Під Лінуксом в мене навіть кодування символів не співпало,

знаю, але я робив не під лінукс... в іе, мозіллі, опері вроді припустимо працює. а дизайном я навіть не переймався. скажіть, а це хтось із вас провіряв, чи працюють в рефератах і інших модулях жаба скрипти? для тих, хто не знає - так, працюють, я код не пхав у <noscript></nosript>, рішив, що немає потреби.
я думаю спочатку вивчити сі, потом трохи асм, ну а дальше підти по високорівневих мовах і винайти перший гіперприжковий двигун ))) . але скажу одне (хоть це не мої слова, але я їх повністю підтримую), писати програми на C++, java, visual basic - це як складати дім з блоків, у тебе я маленька дирочка, а ти кладеш цілий блок. гарний програміст повинен вміти писати програми на кількох мовах програмування.
і на останок скажу, що я писав сайт чисто вручну, він би був кращий з використанням WordPress, чи джумба. удачі і в слідуючі рази, до інших початківців, будьте меньш сурові )

Додано (16.03.2011, 00:27)
---------------------------------------------

Quote (CosmoUP)

блін, краще б зробив її сірою ah

Повідомлення відредагував CosmoUP - Середа, 16.03.2011, 00:26

• Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3